Glasfusion

Carla

Duurland

Glasfusion

Carla Duurland

Atelier Mirjam Achterkamp

In juni 2018 kreeg ik interesse in het werken met glas. Het atelier van Mirjam Achterkamp in Amersfoort bood mij de gelegenheid om diverse workshops te volgen. Allereerst met stukjes glas die beschikbaar waren, gecombineerd met allerlei glaspoeders. Mirjam leerde mij de beginselen van het werken met glas.

Tot dan toe was er bij Mirjam alleen de mogelijkheid om in vierkanten te werken. Uitzondering was een kleine uitstulping met glas, wat resulteerde in een vierkant met een vis. De staart kon net buiten het vierkant uitsteken.


Atelier Hillit

Omdat ik toch wat groter en met minder beperkingen wilde werken met glas ben ik op zoek gegaan naar een atelier waar dat mogelijk was. Bij atelier Hillit vond ik deze workshops. Hilda heeft mij begeleid met deze nieuwe mogelijkheden. Geweldig om nu meer creativiteit kwijt te kunnen. Mijn eerste poging betrof een schaal.

Nu nog steeds ga ik geregeld naar atelier Hillit om een sculptuur te maken. Ik word er erg geïnspireerd door de lunst in het atelier en door de materialen om mij heen.